Under FN:s pågående havskonferens i Portugal offentliggjorde Australien, Belgien, Thailand, Kenya och Mexiko att de ämnar ansluta sig till det globala åtagandet till cirkulär ekonomi för plast. Under 2022 kommer därmed totalt 13 länder ansluta sig till The New Plastics Economy Global Commitment då åtta andra länder meddelade sitt åtagande redan i februari detta år, däribland Kanada, Spanien och Norge.
The Global Commitment, som leds av The Ellen MacArthur Foundation i samarbete med FN:s miljöprogram (UNEP), innehåller ett paket av sex delmål, bland annat att skifta från engångsartiklar till återanvändbara förpackningar i plast såväl som att eliminera plastförpackningar som inte går att återvinna. Övergången till en mer cirkulär ekonomi av plast uppskattas minska tillforslad plast i haven med 80% årligen.
Utöver deltagande på nationell nivå kommer även 10 delstater från Brasilien att ansluta sig till The Global Commitment, vilka tillsammans innehar nästan 50% av Brasiliens befolkning. Andra regionala nya medlemmar är staden Paris samt de centrala regionerna i Grekland.
Källa: UNEP, The Ellen MacArthur Foundation

 

Futuense använder cookies för att erbjuda dig den bästa upplevelsen av vår webbplats samt för marknadsförings- och statistikändamål.