PRAKTISERA HOS OSS

Praktik på Futuense


Höstterminen 2024

Är du intresserad av politik, juridik och hållbarhetsfrågor? Vill du lära dig mer om politisk påverkan och lagstiftningsprocessen i Sverige och EU i verkligheten? Då är denna praktik rätt för dig. Futuense erbjuder praktik för en till två studenter vid universitet och högskolor, gärna med pågående utbildning i statsvetenskap, juridik eller relaterade ämnen. 


Om praktiken


Praktiken ger utökad kunskap kring svenskt och europeiskt lagstiftningsarbete. I praktiken ingår att göra omvärldsanalyser inom aktuella sakområden, ta fram underlag och förbereda utkast till rapporter.


Önskvärd kompetens


Intresse för hållbarhetsfrågor och mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska är ett krav. Praktikplatsen ställer också krav på flexibilitet, snabbhet och egen initiativförmåga. Det är önskvärt att praktikanten har god social förmåga och kan arbeta självständigt.


Praktiken bör motsvara en termins studier på heltid. För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan.

 

Är du intresserad?


Välkommen med din ansökan! Skicka personligt brev, CV, betyg och intyg på praktikperiod och att du kommer att vara försäkrad under perioden. Skicka din ansökan senast 17 mars 2024 till info@futuense.com.

 

Vill du veta mer om praktiken?

Kontakta oss här så berättar vi mer!